Sałatka z rukolą i winogronami do lunchbox’a

Wczoraj udało mi się wymyślić fenomenalną sałatkę, która świetnie nadaje się do lunchbox’a. Do tego jest banalnie prosta i szybka do wykonania, więc dla mnie – osoby, która zawsze walczy z czasem – pod tym względem jest idealna. Największą zaleta tej sałatki jest to, ze można ją zjeść bez pieczywa i innych węgli, a mimo wszystko się najeść. Ostatnio znów zaczęłam przygotowywać sobie posiłki do pracy, więc mam nadzieję, że w najbliższym czasie takich pomysłów jak ten będę mieć więcej, jeśli tak będzie, to na pewno będę się nimi z Wami dzielić. 😉

Składniki (1 porcja):

  • garść rukoli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 suszone pomidory w oleju
  • 3-4 oliwki
  • 6 winogron
  • 4 migdały
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Wykonanie:

  • rukolę umyć, umieścić w naczyniu
  • pomidory pokroić w paseczki, oliwki w plasterki, jajka w ósemki, a winogrona przeciąć na połówki
  • do rukoli dodać wszystkie pokrojone składniki i skropić octem balsamicznym
  • posiekać migdały, posypać nimi sałatkę i wymieszać
  • gotowe!

Prawda, że banalnie prosta? A do tego jeszcze pyszna… <3 Dziś jadłam ją na obiad 😉 Polecam serdecznie, mam nadzieję, ze niedługo powrócę z równie szybkim i smacznym przepisem. 😉

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *